Magasugróléc: Az általunk gyártott termékek használhatók Magyarországi versenyeken iskolákban magán célra.

0%

A magasugrásról:

A magasugrás atlétikai versenyszám, az ugrószámok egyike.

A magasugrónak két állvány között elhelyezett léc felett kell átugrania anélkül, hogy a lécet leverné.

A nekifutó legalább 15 m hosszú, az ugróléc pedig 3m 9 cm – 4 m 52 cm hosszú, tömege 2 kg. Az állványok magasságát úgy határozzák meg, hogy legalább 10 cm-rel magasabbak legyenek, mint az a maximális magasság, amire a léc helyezhető a verseny közben.

A leérkezőhely egy habszivacsdomb, amelynek a magassága 1.3 m, hossza 5 m , szélessége 3 m.

Története:

Az afrikai watusi néger törzsek a magasugrást férfivá avatási szertartásként alkalmazták. A középkorból maradt ránk néhány feljegyzés és rajz, amely bizonyítja, hogy a magasugrást a katonai kiképzési gyakorlatokon kívül a szórakozásszerű vetélkedések során is űzték. Az 1700-as években a gimnasztika mozgásanyagához tartozott.

Az első magasugró atlétikai rekordot 1861-ben jegyezték fel Nagy-Britanniában. Az első technikáról sajnos csak homályos emlékeink vannak. Kezdetben a katonai akadályugrásnak megfelelően a lécre merőlegesen futva, lábukat zsugorhelyzetbe felkapva ugrottak.

Később már a merőlegesnél kisebb szögű nekifutásból ülőhelyzetben haladtak át a léc felett és a lendítő lábra érkeztek a homokba, ez volt a lépőtechnika. A láblendítés hatékonyságának növelésével az ugrók egyre jobban eldőltek a felugróláb irányába a léc felett, ezzel gazdaságosabbá tették az ugrást. A homokba lábváltással az ugrólábra érkeztek. E technikával (ollózótechnika) az amerikai Sweney már 1895-ben 197 cm-t ugrott.

A férfiaknál 1896 óta, a nőknél 1928-tól olimpiai versenyszám.

1936-ban a berlini olimpián Kádárné Csák Ibolya aranyérmet szerzett magasugrásban, majd 1938-ban Európa-bajnokságot nyert.

A mi történetünk:

Tordai sportszer egy nagy múlttal rendelkező minőségi sportszer gyártó családi cég. Tordai Gyula, mint alapító országos magasugró bajnok.

Közismert atlétikai sportszerek fejlesztése. Atlétikai sportszereink: magasugróléc és rúdugró lécek, súlygolyók, diszkoszok, kis és nagykereskedelme. Az általunk gyártott termékek egyaránt használhatók Magyarországi versenyeken, iskolákban és magán célra is.

Megbízható termékek gyártása, minőségi alapanyagokból. Az általunk gyártott sportszerekre garanciát vállalunk.